Observeren, luisteren, verbinden, rust bieden, overzicht houden, maar ook uitnodigen…

Kortom: de hand reiken, van dienst zijn en gegeven omstandigheden hanteerbaar maken voor alle betrokkenen. Dát is voor mij de basis, de dynamiek en de schoonheid van mijn rol als uitvaartleider.

Gevormd door hoe mijn leven, mijn verlangen en mijn talenten zich ontvouwden, besloot ik in 2004 de opleiding voor uitvaartverzorging te gaan volgen. In 2005 startte ik mijn eigen uitvaartorganisatie: Andante, die ik in 2016 overdroeg aan mijn collega’s in verband met vertrek naar het buitenland.

In mijn jaren als uitvaartondernemer ontwikkelde ik gaandeweg een specialisme in het begeleiden van grote uitvaarten met omvangrijke gezelschappen en van complexe uitvaarten. Denk hierbij aan het begeleiden van een afscheid na euthanasie, zelfdoding, overlijden van kinderen of bij verstoorde familieverhoudingen. Ik vind het belangrijk dat nabestaanden in iedere situatie waardig en harmonieus afscheid kunnen nemen.

Ik verzorg op freelance basis de volledige begeleiding (van melding van een overlijden tot en met de laatste administratieve handelingen) van uitvaarten voor uitvaartorganisaties. In hun naam en handelend vanuit hun visie. Waarbij ik natuurlijk mijn kennis en ervaring, mijn persoonlijkheid meebreng.

De keuze om mijn diensten op freelance basis aan te bieden komt voort uit de wens om naast deze professie, ook mijn vak als mediamiek consultant uit te kunnen oefenen.

Naast het begeleiden van volledige uitvaarten, kan ik op verzoek ook deeltaken op mij nemen, of als spreker optreden.

Meer weten over mij en mijn werkwijze? Ik maak graag een afspraak met u!

Als freelance uitvaartleider ben ik o.a. werkzaam voor Uitvaart & Compagnon